28 Eylül 2011 Çarşamba
Drama İstanbul Film Atölyesi Senaryo Atölyelerine Başlıyor!
“Bir fikrim ya da bir hikayem var” diyenler için...
HALUK ÜNAL ‘FİLM HİKAYESİ TEMEL TASARIM VE PROJE GELİŞTİRME’ ATÖLYELERİ BAŞLIYOR
Vizyona 2011’de giren Saklı Hayatlar filmiyle adından söz ettiren Drama İstanbul Film Atölyesi, senaryo atölyelerine başlıyor. 2010’da kurulan atölye, ilk ürünü olan Saklı Hayatlar’ın ardından kuruluş amaçlarına ve vaatlerine uygun olarak atölye çalışmalarına Ekim ayında başlayacak...
Senaryo yazarı ve yönetmeni Haluk Ünal tarafından yapılacak atölyeler ‘Temel Tasarım Atölyesi’ ve ‘Proje Geliştirme Atölyesi’ olarak, iki ayrı formatta gerçekleştirilecek.
Temel Tasarım Atölyesi
"İyi bir senaryo için iyi bir film öyküsü, iyi bir film öyküsü için de çok güçlü bir film fikrine sahip olmalısınız" ilkesinden hareket eden sekiz haftalık atölyelerde, katılımcıların uygulama içinde güçlü bir film fikri yaratmaları; iyi bir hikaye geliştirmenin yol ve yöntemlerini fark etmeleri; nitelikli bir hikaye geliştirmeleri amaçlanıyor. Atölye bu hikayelerden uygun bulduklarını da kendi portfolyosu içinde sektöre tanıtmayı planlıyor.
Proje Geliştirme Atölyesi
Bir roman, hikaye ya da senaryo taslağıyla başvurduğunuz sekiz haftalık bu atölyelerde, seçilip, kabul edilen projelerin, atölye profesyonellerinin danışmanlığında yapıma uygun hale getirilmesi, yapımının gerçekleştirilmesi veya uygun yapımcılara sunulması hedefleniyor.
Sinema Meslek Birlikleri’nin Harbiye’deki binasında gerçekleştirilecek her iki atölye hakkında bilgi ve ayrıntılara www.dramaistanbul.com.tr ve iletisim@dramaistanbul.com.tr adreslerinden ya da 0533 315 59 85 numaralı telefondan ÖzlemTatlıcan aracılığıyla ulaşılabilir...
EDİTORYAL BİLGİ NOTU
Haluk Ünal, Saklı Hayatlar ve Drama İstanbul Film Atölyesi
Drama İstanbul’un kurucusu olan Haluk Ünal, Saklı Hayatlar’ın yönetmen koltuğuna oturmadan önce, 2008’de ‘Müslüm Baba’yı bıçaklayan genç bir Kürt hayranının hikâyesinin anlatıldığı ilk uzun metrajlı filmi Esrarlı Gözler’in senaryosunu yazdı ve Müge Turalı ile birlikte yönetti. Ayrıca Çökertme, Kaçıklık Diploması, Martılar ve İstanbul, Halk Düşmanı gibi TV ve sinema filmleriyle Eylül, Gece ve Gündüz dizilerinin senaryo yazarlığını gerçekleştiren Haluk Ünal, 2004-2008 arasında iletişim ve reklam sektöründe metin yazarlığı ve proje tasarımcılığı yaptı. 2004-2010 yıllarında kurucusu olduğu Senaryo Yazarları Derneği’nin yanı sıra, Senaryo İstanbul Atölyesi yöneticiliği ve eğitmenliğini üstlendi. Ünal 2008 -2009 döneminde de Kadir Has üniversitesi Film Drama Yükseklisans Bölümünde ve Dijital Film Akademisi’nde senaryo eğitmeni olarak çalıştı. Halen kurucusu olduğu Drama İstanbul Film Atölyesi’nde yöneticilik yapıyor. Bu çalışmaların yanı sıra, Haluk Ünal’ın 2004’te yayınlanmış, Bir Karakafa İçin Balad / Şarlo Hasan adlı bir romanı da bulunuyor.
Atölyenin gerçekleştirdiği ilk film olan “Saklı Hayatlar” sinema eleştirmenleri, önemli gazeteci ve sinemacılardan olumlu görüşler aldı ve izleyiciler tarafından çok beğenildi. 1980’de Çorum Katliamı sonucu İstanbul’a göç eden bir Alevi ailenin hikâyesinden yola çıkan ve sıradan insanların yaşadığı kimlik çatışmalarının yol açtığı gerçek bir trajediyi anlatan film; bu yıl 18. Altın Koza Film Festivali’nde finale kalan filmler arasında yer aldı.
Drama İstanbul: Senaryo Geliştirme ve Proje Tasarım Ajansı
Önemli yazar yönetmen ve yapımcılardan oluşan Drama İstanbul Film Atölyesi gelişmiş sinema sektörüne sahip ülkelerde uygulanan bir yapım yaratım modelinin Türkiye’deki ilk örneği ve ilk uluslararası sinema atölyesi olma özelliğini taşıyor. Çalışmalarını bir proje havuzu ve yaratıcı atölye olarak sürdüren Drama İstanbul Film Atölyesi, sektörel anlamda birbirini tanımayan ya da ulaşamayan, küçük bir iletişim ve çalışma çemberinde tıkanıp kalmış yapımcı, senaryo, öykü, roman yazarlarının buluşma ve beraber çalışma noktası olmayı amaçlıyor.
İletişim İçin:
Özlem Tatlıcan
0533 315 59 85
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder